Europaforum
Yrkeshögskolan syd

|

Facebook
Instagram
Youtube
Google plus

Yrkeshögskolan Syd

YH-logo
MENY

Yrkeshögskoleutbildningar – YH i samverkan med arbetslivet i södra Sverige

Yrkeshögskolan Syd® (YHS) har sedan 1996 levererat kvalificerade yrkesutbildningar i regional samverkan med företag och organisationer. Hässleholm har en lång tradition av ingenjörsutbildningar och kompetensutveckling i samverkan med arbetslivet.

Utbildningarna vid YHS ger yrkeshögskoleexamen och av arbetslivet efterfrågade ingenjörer och kvalificerade tekniker inom Bygg & anläggning, El och Automation, samt Tågtekniker. Fler än 96 % av de studerande som examineras och tar en yrkeshögskoleexamen har ett kvalificerat jobb på examensdagen eller senast inom 6 månader efter avslutad utbildning.


Hässleholms kommun erbjuder god service och tillgången på bostäder är relativt god. Hässleholm har ett kommunikationsnära läge med goda tågförbindelser i alla väderstreck vilket ger de studerande utmärkta pendlingsmöjligheter. Utbildningslokalerna ligger centralt och utrustningar som används i utbildningarna håller hög standard. Lärare och utbildningskonsulter med specialistkunskap som undervisar har alla erfarenheter från arbetslivet kopplat till den yrkesroll de utbildar för.

YH-utbildningarna berättigar till studiemedel från CSN och är avgiftsfria för de studerande förutom kurslitteratur och studiematerial.


Läs mer och ansök här:


Dela sidans innhåll:

Kontakt

Yrkeshögskolan Syd
Norra stationsgatan 9
281 48 Hässleholm

0451-268581
Mejla oss här

Synpunkter

Funderar du över något?
Lämna dina synpunkter

Följ oss

Facebook
Instagram
Youtube
Google plus
Hässleholms Kommun